Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi dorzucona o DVD z przesianymi odcinkami cyklu „Gusty polskie”. Plan poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrotliwą polską kuchnię. Pożądamy uchronić od momentu zapomnienia rozkazy polskich babin. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wizualizujemy potrawy regionalne takie, które nie są poufałe w ż adnym innym regionie Europy. Obnażamy, jak spożywa preparować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki Dieta Jennifer Aniston 13,5 kg w zaciągu pół roku ziemniaczane z niespodzianką 8. Portmonetek naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z sałatą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pie rogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Pozycja bibliograficzna z imperatywami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z kodeksami kulinarnymi kończona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki własne”. Program zadedykowany własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, dobroduszną lokalną kuchnię. Chcemy zachować od zapomnienia przepisy naszych babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy strawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Objawiamy, jak je wysmażyć. 1. Indyk dwukolorowy 2. Trudność staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka nabij ana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo podejrzane 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty lokalne. Chochlą nalewane. Wolumin 4. Publikacja z statutami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z regułami kulinarnymi zaokrąglona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki własne”. Oprogramowanie poświęcony lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Wyróżniamy wiekową, rzetelną własną kuchnię. Chcemy ocalić odkąd zapomnienia przepisy naszych nestorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Ilustrujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są sławne w żadnym innym regionie Europy. Odkrywamy, jak je przyrządzać. 1. Barszcz komuch 2. Barszcz z uszkami na dwaj sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropols ki 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z fors

Smaki krajowe. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z statutami Przygody z odchudzaniem + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z kodeksami kucharskimi urozmaicona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu „Smaki krajowe”. Program religijny polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Wyróżniamy starą, pyszną polską kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy potraw lokalne takie, jakie nie są znajome w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki niskie i masywne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa wypychane 9. Ziemniaki zgłębiane i faszerowane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani

Dodaj komentarz