Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pas tuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z przesianymi odcinkami cyklu „Gusty polskie”. Audycja poświęcony lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy naczelną, charytatywną krajową kuchnię. Chcemy oszczędzić od zapomnienia kodeks polskich nestorki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Lansujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, podczas gdy konsumuje przygotować. 1. Karp w maluczkim sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na kilka rodzajów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z grilla z warzywami 7. Sandacz czyli sądek z jajami 8. Szczupak faszerowany

Zobacz Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe delicje. Wolumen 5. Książka z wzorami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z wzorami kulinarnymi ubogacona o DVD z wybranymi zakresami cyklu „Smaki polskie”. Oprogramowanie ofiarowany własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy wiekową, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia kodeksy polskich seniorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy terenowe takie, jakie nie są umiane w żadnym innym rejonie Europy. Obnażamy, jakże konsumuje wysmażyć. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Szyi gęsie nabijane 5. Indyk wypychany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty polskie. Chochlą rozlewane. Wolumen 4. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi urozmaicona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Gusty polskie”. Oprogramowanie 10 nawyków, które rujnują kobiecą dietę – Somer Elizabeth poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Pożądamy ocalić od czasu zapomnienia kodeks polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Barszcz czerwień 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Smaki własne. Warzywne różnorodności. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi inkrustowana o DVD z wybranymi zasięgami cyklu „Gusty polskie”. Program oddany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, pyszną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia kodeks polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Opisujemy potrawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wykazujemy, jak konsumuje przygotowywać. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki mikre i przeważające 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa nabijane 9. Ziemniaki przebiegane i faszerowane 10. Zupa i placuszki z dyni

Dodaj komentarz